Faceți căutări pe acest blog

Intrări noi: T-kit despre bunele practici democratice

(Publicaţia poate fi consultată în Sala de lectură a Centrului Pro-europea)
 
T-kit: Despre bunele practici democratice: T-kit educaţional / Asociaţia Aria; proiectul "Să ne pregătim votul pentru un viitor comun". - Bucureşti, 2008. - 28 p.
321.7/T-66
II-705574

Democraţia angajează un proces civic, ce implică responsabilitate, dar şi informare, dezvoltare personală şi profesională continuă pentru toţi actorii implicaţi în proces.

Fără îndoială un stat democratic nu poate exista fără cetăţeni care să antreneze într-un spirit democratic pentru a construi comunităţi prospere şi, care, mai ales, să transmită o moştenire durabilă generaţiilor viitoare.

Acest T-kit educaţional a fost realizat de Asociaţia Aria în cadrul proiectului de educaţie civică "Să ne pregătim votul pentru un viitor comun", care s-a derulat în perioada 2007-2008. Publicaţia constituie un instrument pentru toţi cei care doresc să exploreze educaţia civică axată pe aspecte democratice şi oferă explicaţii detaliate ale noţiunii de democraţie şi prezintă cele 7 regimuri politice democratice din România. De asemenea, sunt expuse metodele de abordare a proiectelor de educaţie civică, care presupun implicarea liceenilor în realizarea evenimentelor educaţionale, dar şi caracteristicile votului şi desfăşurarea procesului de votare.

Activităţile din cadrul proiectului s-au derulat în liceele şi bibliotecile gălăţene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti