„Deşi criza economică intră în cel de-al şaptelea an, sfârşitul ei încă nu este vizibil. Ceea ce este mai grav, măsurile de austeritate, în majoritatea ţărilor, până în prezent au avut prea puţin efect asupra recensiunii economice, în schimb au degradat condiţiile de viaţă şi aşa dificile în care trăiesc milioane de oameni. Nu este surprinzător, în asemenea circumstanţe, că tot mai mulţi europeni dezamăgiţi susţin mişcările şi partidele populiste, ceea ce reprezintă o ameninţare gravă pentru stabilitatea societăţilor nostre », a declarat Nils Muižnieks, Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, într-un nou articol publicat în Carnetul drepturilor omului.
"Totodată, - în opinia Comisarului european, - această situaţie nu este nici pe departe inevitabilă. Dacă
conducătorii de guverne şi creditorii ar privi drepturile social-economice nu ca pe un lux, dar ca pe o componentă a planurilor de redresare economică, acest lucru va spori şansele de a inversa tendinţa, de a evita crize pe viitor şi de a stimula dezvoltarea economică. În final, există tot mai mulţi indici care demonstrează că atunci când sunt protejate drepturile sociale, dezvoltarea economică este mai durabilă şi societăţile sunt mai rezistente pe timp de criză."
Oficialul european menţionează că "În acest context este indispensabil de a reînnoi interesul faţă de Carta socială europeană."
Mai mult
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu