Faceți căutări pe acest blog

Prezentarea Colegiului Europei la CPESC

 24.04.2014

Centrul Pro-European a fost vizitat de către reprezentanţii Colegiului Europei. 

Tu și Europa: Oportunități educaționale pentru toțiÎn cadrul unei Mese Rotunde "Tu şi Europa: Oportunităţi educaţionale pentru toţi", organizată cu această ocazie, a avut loc o prezentare a Centrului Pro-European şi a Colegiului Europei şi au avut loc discuţii cu privire la oportunităţile oferite de această instituţie tinerilor din Republica Moldova, care doresc să contribuie la procesul de integrare europeană a ţării. 

La eveniment a participat Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, care a vorbit tinerilor despre importanţa liberalizării vizelor pentru tinerii din Moldova şi despre procesul complex care a fost realizat de autorităţile Moldovei pentru atingerea acestui scop. În acest context a fost prezentat Ghidul elaborat de MAEIE "Libera circulaţie în spaţiul european". De asemenea, Viceministrul a menţionat că Guvernul RM este  foarte interesat ca cât mai mulţi tineri să studieze la Colegiul Europei şi să aplice cunoştinţele obţinute pentru prosperitatea Moldovei şi integrarea sa deplină în spaţiul comun european.

Tinerii prezenţi la şedinţă au avut oportunitatea să se informeze cu privire la subiecte de actualitate internaţională, dar şi procesul de integrare europeană.

Reprezentanţii Colegiului Europei au făcut o prezentare amplă a ofertei academice disponibilă tinerilor din Republica Moldova şi au răspuns la numeroase întrebări referitoare la programul de studiu, condiţiile de admitere, specificul procesului de instruire la Colegiul Europei din Bruge (Belgia) şi la Colegiul Europei din Natolin (Polonia) şi despre noile cursuri  Membrii delegaţiei au fost plăcut impresionaţi de nivelul înalt al pregătirii studenţilor din Moldova şi i-au invitat să aplice  la bursele oferite de CE.
 

Reprezentanţii Colegiului Europei s-au aflat la Chişinău pentru a selecta, împreună cu reprezentanţii MAEIE,  candidaţii pentru bursele de master oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Parteneriatului Estic. Interviurile din cadrul etapei finale de selecţie a candidaţilor din Republica Moldova, care anterior se desfăşurat la Bruges (Belgia) sau Natolin (Polonia) în acest an, pentru prima dată, s-au desfăşurat la Chişinău, în perioada 22-24 aprilie.

Colegiul Europei este o universitate privată care se bazează pe o reţea extinsă de contacte în instituţiile europene, administraţiile naţionale, organizaţiile internaţionale, universităţile europene şi cercurile profesionale. Obiectivul de bază al Colegiului este de a pregăti studenţii masteranzi pentru serviciul public antrenat în realizarea proceselor de integrare europeană. 



 



Mai mult



Colegiul Europei: Pagina web

Pliant 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti