Faceți căutări pe acest blog

Ziua Siguranţei pe Internet la BNRM




La 11 februarie 2014 la nivel mondial a fost marcată Ziua Siguranţei pe Internet cu genericul „Împreună facem internetul mai bun”. Scopul acestei Zile este de a promova o utilizare mai sigură şi mai responsabilă a  tehnologiilor online, a telefoanelor mobile, în special de către copiii şi tinerii din lumea întreagă. În fiecare an, reţeaua Insafe produce diverse resurse care includ Spoturi video şi materiale de încurajare a participării şcolilor la Ziua Siguranţei pe Internet. În plus, în această zi se desfăşoară evenimente şi activităţi care au rolul de sensibilizare privind siguranţa pe internet.

De Ziua Siguranţei pe Internet, Centrul Pro-European  de Servicii şi Comunicare a găzduit o şedinta de informare pentru echipa de elevi-jurnalişti şi realizatorii emisiunii radio « Ora copiilor » cu partciparea elevilor claselor a 8-a de la liceul « Gheorghe Asachi ». Tinerii prezenţi au aflat despre semnificaţia şi importanţa marcării Zilei Siguranţei pe Internet, au făcut cunoştinţă cu principalele resurse pe internet care oferă informaţii cu privire la modalităţile de implicare a tinerilor în asigurarea unui mediu online mai bun.



Copiii s-au arătat foarte interesaţi de materialele didactice şi jocurile de testare a cunoştinţelor privind comportamentul în spaţiul virtual. Ei au aflat ce înseamnă date cu caracter personal, de ce ele trebuie protejate, cum pot fi dezvăluite involuntar pe Internet şi de ce trebuie cerut ajutorul părinţilor. De asemenea, copiii au discutat despre modalităţile de protecţie pe reţelele sociale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti