Faceți căutări pe acest blog

Primul Târg al Inovaţiilor de Bibliotecă



La 3 decembrie 2013 Centrul Pro-european de Servicii şi Comunicare a particpat la prima ediţie a Târgului Inovaţiilor de Bibliotecă., organizat de Programul Novateca în parteneriat cu Ministerul Culturii, Biblioteca Naţională, Asociaţia Bibliotecarilor şi întreaga comunitate a bibliotecilor publice din Moldova. În cadrul evenimentului, CPESC şi-a prezentat cele mai populare servicii oferite prin intermediul tehnologiilor informaţionale. Prezentarea sistemului de bloguri elaborat de CPESC care include: „Dosare tematice: Moldova proeuropeană”; „Documente şi Comunicare” şi „Baze de date” a prezentat interes pentru vizitatorii expoziţiei care au fost informaţi despre modalităţile de accesare şi utilizare a acestor resurse informaţionale.

 
Blogul "Dosare tematice: Moldova pro-europeană" cuprinde informaţii ce ţin de relaţiile Republicii  Moldova cu organizaţiile europene, pornind de la istorie şi ajungând la evenimentele de ultimă oră, care cuprind vizite oficiale, evenimente desfăşurate sub egida acestor structuri în care este implicată ţara noastră.

Blogul "Documente şi comunicare" reflectă funcţia informativ-cognitivă a CPESC, care este asigurată prin crearea şi menţinerea colecţiilor de documente şi publicaţii, diseminarea extensivă a materialelor informative, promovarea campaniilor şi priorităţilor europene, informaţii despre organizarea activităţilor în cadrul CPESC.

Blogul "Baze de date" este un masiv informaţional care oferă descrierea principalelor surse de informare europeană şi asigură accesul la distanţă al utilizatorilor la resusele informaţionale, inclusiv la baze de date full text şi la cele mai importante Biblioteci Digitale europene.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti