Faceți căutări pe acest blog

CEDO lansează Colecţia celor mai importante hotărâri şi decizii

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a lansat, în variantă tipărită şi online, colecţia principalelor hotărâri şi decizii în scopul de a spori cunoaşterea jurisprudenţei şi a încuraja implementarea acesteia la nivel naţional.

Culegerea de hotărâri şi decizii ale Curţii conţine hotărârile şi deciziile care au fost identificate ca fiind de cel mai mare interes jurisprudenţial. Cu această ocazie  Preşedintele Dean Spielmann a declarat: "Respectarea la nivel naţional a standardelor prevăzute de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului depinde de gradul de cunoaştere şi înţelegere a jurisprudenţei Curţii în fiecare stat contractant. Având în vedere numărul mare de cazuri soluţionate în prezent de Curte, este indispensabil să se asigure că principalele sale hotărâri şi decizii sunt identificate corect şi sunt uşor accesibile la nivel naţional. În următorii ani, sperăm să fie lansate serii noi ale Culegerii în alte limbi şi alte formate."

Centrul  Pro-European de Servicii şi Comunicare menţionează, în acest context, că 



oferă tuturor doritorilor acces liber la colecţiile precedente de hotărâri şi decizii, publicate de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi disponibile în Sala de lectură  a CPESC. Conţinutul acestor colecţii poate fi consultat la linkurile de mai jos: 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti