Faceți căutări pe acest blog

15.05.2013 - Seminar "Surse de informare europeană" la Comrat




Cu ocazia celebrării Zilelor Europei în Moldova, Centrul “Pro-Europa” din Comrat în parteneriat cu Centrul de Resurse “Dialog-Pro” a organizat o masă rotundă  în cadrul căreia participanţii au fost informaţi despre sursele de informare europeană.
Prezentarea surselor de informare europeană
La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor legislative şi executive ai UTA Găgăuzia, bibliotecari din regiune, cadre didactice şi studenţi de la Universitatea de Stat din Comrat, voluntari ai euroclubului şi jurnalişti de la mass-media regională. 


Rectorul US din Comrat, Dna Zinaida Aricova, a salutat ideia organizării evenimentului şi a pus în evidenţă importanţa creării unor asemenea parteneriate, care contribuie la informarea societăţii despre situaţia economică şi social-politică din ţară şi din regiune.

În cadrul mesei rotunde cei prezenţi au aflat despre posibilităţile de căutare a informaţiei pe Portalul “Moldova Europeană” şi pe Portalul de bloguri al Centrului Pro-European de la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Dna Lilia Snegureac, Preşedintele de onoare al Centrului de Resurse “Dialog-Pro”, expert în informare europeană a oferit detalii despre portalul informaţional “Moldova Europeană”, care oferă acces la informaţii cu privire la cele două structuri europene fundamentale: Consiliul Europei şi Uniunea Europeană. De asemenea, acest Portal  reflectă zi de zi parcursul european al Moldovei. 


Specialiştii în informare europeană de la CPESC al BNRM au explicat cum poate fi găsită informaţia cu tematică europeană, ce oportunităţi oferă Portalurile CoE şi UE, dar şi Portalul “Moldova Europeană şi Portalul de bloguri al CPESC. Participanţii au aflat ce fel de informaţie este disponibilă, cum poate fi accesată şi la ce poate servi.



Liudmila Mitioglo, Directorul Centurlui « Pro-Europa » din Comrat a remarcat faptul că informarea calitativă despre structurile Consiliului Europei, Uniunii Europene, dar şi despre acţiunile întreprinse de Republica Moldova în cadrul procesului de integrare europeană, va contribui semnificativ la crearea unei viziuni obiective asupra posibilităţilor şi perspectivelor ţării noastre nu doar în cadrul Consiliului Europei, dar şi a Uniunii Europene ».

Evenimentul a avut loc în incinta Centrului de Informare Europeană de pe lângă Universitatea de Stat din Comrat.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti