Faceți căutări pe acest blog

Rapoartele Consiliului Europei privind profesia de avocat şi formarea judiciară în ţările Parteneriatului estic


Departamentul Consiliului Europei cu privire la Justiţie şi cooperare juridică a publicat un raport privind "profesia de avocat", şi un altul privind "formarea judecătorilor în ţările Parteneriatului Estic”. Rapoartele au fost întocmite ca parte a programului "Consolidarea reformei judiciare în ţările din Parteneriatul Estic", care este finanţat de către Uniunea Europeană şi implementat de către Consiliul Europei.

Rapoartele au fost elaborate de reprezentanţi ai ministerelor de justiţie, asociaţiilor naţionale ale avocaţilor, organelor judiciare autonome şi ai instituţiilor naţionale de formare profesională, cu sprijinul experţilor Consiliului Europei.

Publicaţiile au marcat începutul unei serii de discuţii bilaterale cu autorităţile naţionale şi reprezentanţi ai societăţii civile cu privire la constatările din rapoarte. Prima întâlnire bilaterală cu reprezentanţi ai ministerelor de justiţie, organele judiciare autonome, barouri de avocaţi, jurişti şi judecători a avut loc pe 22-23 mai, la Chişinău, Republica Moldova.

Raportul "Profesia de avocat” se referă la aspectele-cheie ale profesiei de avocat, care includ mandatul, organizarea şi funcţionarea barourilor, criteriile pentru intrarea în profesie, importanţa formării iniţiale şi continue, normele etice şi răspunderea disciplinară.

Evoluţiile în domeniul formării judecătorilor din ţările participante sunt analizate în raportul privind "formarea profesională a judecătorilor". Analiza se axează pe structura şi mandatul instituţiilor de formare, procesul de admitere pentru formarea profesională; calitatea şi structura formării iniţiale şi în serviciu, şi importanţa instruirii judecătorilor pe tema drepturilor omului. Practicile naţionale sunt evaluate în raport de normele Consiliului Europei.

Programul Comun Uniunea Europeană/Consiliul Europei privind "Consolidarea reformei judiciare în ţările Parteneriatului estic" vizează sprijinirea procesului continuu de reformă a sistemului judiciar din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina şi Belarus, prin schimbul de informaţii şi schimbul de bune practici . Acesta are un buget de 923,995 şi se durează din martie 2011 până în septembrie 2013.



Informaţii suplimentare


Descarcă:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti