Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicații - Cadre didactice în Europa. Cariere, dezvoltare și bunăstare : Raport Eurydice

Teachers in Europe Careers, Development and Well-being : Eurydice Report / Education, Audiovisual and Culture Executive Agency; Eurydice .- Luxembourg : Publications Office of the European Union .-2021 .-192 p. [Accesat : 26.03.2021]

Disponibil : https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/sites/eurydice/files/teachers_in_europe_2020_1.pdf


Cadre didactice în Europa. Cariere, dezvoltare și bunăstare

Cadrele didactice joacă un rol esențial în procesul de învățare și în transformarea acestuia într-o experiență fructuoasă pentru toți elevii.

Pandemia, tranziția rapidă de la învățarea față în față la învățarea la distanță au evidențiat în continuare contribuția lor esențială către societățile noastre. Dacă, pe de o parte, rolul profesorilor evoluează pe măsură ce apar noi cerințe și așteptări, împreună cu noi responsabilități, atunci, pe de altă parte, această profesie trece printr-o criză vocațională de câțiva ani.

Factorii de decizie naționali și europeni au dezvoltat soluții pentru a atenua impactul deficitului și pentru a menține standarde de predare de înaltă calitate.

Acest raport, axat pe profesorii din învățământul secundar inferior (ISCED 2), contribuie la dezbatere oferind dovezi atât asupra politicilor, cât și a practicilor.

Raportul  combină datele Eurydice cu privire la legislația națională cu date ce țin de practicile și percepțiile profesorilor din sondajul internațional OCDE privind predarea și învățarea (TALIS).Aceste două surse de date pun în lumină împreună impactul produs de politicile naționale asupra comportamentelor profesorilor. De asemenea, oferă teren pentru reforme bazate pe dovezi.


Raportul se referă la toate cele 27 de state membre ale UE, precum și Regatul Unit, Albania, Bosnia și Herțegovina, Elveția, Islanda, Liechtenstein, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia.

CUPRINS :
Capitolul 1: Atractivitatea profesiei didactice
Capitolul 2: Educația inițială a profesorilor și introducerea în profesia didactică
Capitolul 3: Dezvoltare profesională continuă
Capitolul 4: Evaluarea profesorului
Capitolul 5: Mobilitatea transnațională
Capitolul 6: Bunăstarea profesorilor la locul de muncă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti