Faceți căutări pe acest blog

Zilele Europei 2017: Consiliul Europei - Uniunea Europeană: parteneriat pentru Moldova

În cadrul ediției din 2017 a Zilelor Europei în Republica Moldova, Centrul Pro-European al BNRM Vă invită, începând cu 5 mai 2017, la expoziția ”Consiliul Europei - Uniunea Europeană: parteneriat pentru Moldova”.





Publicații, fișe informative și imagini prezintă cele mai importante structuri europene, Consiliul Europei și Uniunea Europeană, cooperarea acestora și progresele realizate de Rep. Moldova în comun cu partenerii europeni. Vizitatorii vor obţine o prezentare asupra importanţei aderării Rep. Moldova la organismele europene şi beneficiilor asistenţei acordate de Consiliul Europei şi Uniunea Europeană în scopul dezvoltării şi prosperării ţării.


Principalele compartimente:

1.1. Consiliul Europei: origini, acțiuni
1.2. Consiliul Europei - 47 state membre
1.3. CoE - UE: O ambiție comună pentru continentul european
1.4. Uniunea Europeană: istorie, prezent și viitor
1.5. Activitățile Uniunii Europene

2.1. Parteneriat Consiliul Europei - Republica Moldova
2.2. Programe comune CoE-UE pentru Moldova
2.3. Parteneriat Uniunea Europeană - Republica Moldova
2.4. Beneficiile Acordului de Asociere
2.5. Uniunea Europeană - donatorul principal al Rep. Moldova


Consiliul Europei și Uniunea Europeană sunt două organizații distincte care au roluri diferite, dar complementare.  Consiliul Europei, împreună cu cele 47 de state membre ale sale, acționează pentru consolidarea drepturilor omului și democrației pe întregul continent european, dar și în afara frontierelor. Uniunea Europeană realizează între cele 28 de state membre ale sale o unitate mai mare în domeniul economic și politic prin armonizarea legislației și practicilor în anumite domenii. Ambele organizații acționează împreună în domenii de interes comun, în special pentru promovarea drepturilor omului și a democrației în toată Europa și în vecinătatea sa.


Expoziţia de asemenea marchează cea de-a 10-a aniversare de la Semnarea Memorandumului de cooperare între CoE și UE. care a dat un nou impuls parteneriatului european. Prin urmare, în aprilie 2014, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au convenit ca activitățile de cooperare cu țările Parteneriatulu Estic al UE, printre care și Republica Moldova, să fie implementate în baza unui Cadru de cooperare programatic (PCF).

Aceste activități de cooperare vor consolida capacitatea țărilor Parteneriatului Estic, care sunt și țări membre ale Consiliului Europei de a implementa reformele interne, pentru a le aduce mai aproape de standardele Europene în domeniile drepturilor omului, democrației și supremației legii.Bugetul total al PCF pentru 2015-2017 este de 33,8 milioane euro.




2 comentarii:

Cautare in

Traduceti