Faceți căutări pe acest blog

Au fost desemnați câstigătorii Concursului "Destinație pentru tineri: Stația Europa"

 
La 12 decembrie in incinta Bibliotecii Nationale a Republicii Moldova s-a desfasurat Concursul "Destinatia pentru tineri: Statia Europa". Centrul Pro-European de serviciii si comunicare a fost partenerul Secretariatului Platformei societatii civile "Pentru Europa" si al Centrului DIALOG-Pro in organizarea acestui concurs inedit.


Concursul s-a desfășurat în trei etape, si a adunat la Chișinău 15 tineri cu vârste cuprinse între 14-17 ani atât și din capitala, cât și din alte localități din țară, tineri, care au demonstrat inteligență, spirit creativ și cunoștințe profunde în domeniul tematicilor europene. Concursul a avut drept scop să încurajeze tinerii din Republica Moldova să studieze și să cunoască mai multe despre ce reprezintă Uniunea Europeană, care sunt instituțiile ei principale, ce valori promovează și care sunt domeniile de competență.

Evenimentul a reprezentat pentru tineri o oportunitate în plus de a-și verifica cunoștințele în domeniul tematicilor europene - politică, geografie, cultură, lingvistică etc., și de a le împărtăși semenilor.
 

După desfășurarea celor trei etape, care au presupus testarea cunoștințelor europene în rezultatul organizării unii concurs on-line, a unui concurs întrebări-răspunsuri și a prezentării unei pledoarii de către șase finaliști în fața juriului, au fost desemnați cei trei câștigători.
 
Pe locul I s-a plasat Alexandru Vlad Murzac de la Liceul de Creativitate şi Inventică "Prometeu-Prim" din Chișinău,
 

pe locul II – Dan Mulco, un tânăr din Republica Moldova care la moment își face studiile la United World College Red Cross Nordic din Norvegia,
 

 
 pe locul III - Anastasia Iarovoi de la Liceul ”Columna” din capitală.
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti