Faceți căutări pe acest blog

CoE: E_publicaţii: Supravegherea executării hotărârilor CEDO

Supervision of the execution of judgments and decisions of the European Court of Human Rights: Annual report of the Committee of Ministers: 2012. - Strasbourg, 10 April 2013. - 172 p.

Descărcaţi raportul în limba engleză
Descărcaţi raportul în limba franceză


Comitetul de Miniştri este responsabil, în conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, de monitorizarea executării hotărârilor Curţii de către statele membre ale Consiliului Europei.

Potrivit Raportului său anual privind supravegherea executării de către Statele membre ale CoE a hotărârilor şi deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, publicat la 10 aprilie 2013,


este atestată o scădere semnificativă a numărului de hotărâri prezentate Comitetului de Miniştri care vizează cauze repetivite întemeiate. Totodată, este în creştere numărul cauzelor închise. Această evoluţie pozitivă se datorează mai multor factori, accentul fiind plasat pe necesitatea garantării eficienţei recursurilor interne ca element constitutiv al întregului proces de executare a hotărârii.

Anul 2012 a fost marcat şi de ameliorarea situaţiei la capitolul plata reparaţiei echitabile

Raportul demonstrează impactul pozitiv al procesului de reformă a CEDO, angajat la Interlaken şi continuat la Izmir şi Brighton de către Conferinţele Consiliului Europei la nivel înalt. El a subliniat şi necesitatea de a continua eforturile angajate, importanţa programelor de cooperare şi implicarea permanentă a tuturor actorilor procesului de punere în aplicare a hotărârilor şi deciziilor Curţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti