Faceți căutări pe acest blog

UE: Publicaţii recente (II)


European Integration Index for Eastern Partnership Countries /International Renaissance Foundation; Open Society Foundation. - November 2011. - 36 p.
Intrebarile dumneavoastra privind Curtea de Justitie a Uniunii Europene, Curtea AELS, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Curtea Internationala de Justitie, Curtea Penala Internationala .- Luxemburg,  2010.-  10p.









Intrebarile dumneavoastra despre Curtea de Justitie a Uniunii Europene
- Luxemburg,  2010.-  9 p.









Raportul anual pe 2010 privind aplicarea Cartei drepturilor fundamentale a UE informeaza publicul si celelalte institutii ale UE – pentru prima data – referitor la aplicarea cartei in urma intrarii in vigoare a Tratatului de la Lisabona. Raportul include exemple concrete privind modul de aplicare a cartei de catre institutiile UE si statele membre atunci cand pun in aplicare dreptul UE. Acesta subliniaza faptul ca drepturile fundamentale consacrate de carta sunt relevante intr-o gama larga de politici pentru care este responsabila Uniunea si ca trebuie sa se tina seama cu atentie de acestea in momentul conceperii si punerii in aplicare a actiunilor UE: de la justitie la politica privind transportul si pana la gestionarea frontierelor

Schengen: Poarta ta catre libera circulatie in Europa. - Luxemburg,  2011.-  9 p.

Odata cu eliminarea controalelor la frontierele interne, persoanele pot calatori in mod liber in Europa. Prezenta brosura ofera o prezentare concisa a evolutiei spatiului Schengen si a consecintelor acesteia pentru mai multe domenii de politica: cooperarea politieneasca si vamala, cooperarea judiciara, vizele si azilul. Sunt incluse de asemenea o harta a Europei si o lista a tarilor care participa la spatiul Schengen




Cifrele cheie pe Europa prezinta o selectie de date statistice cu privire la Europa. Cele mai multe date acopera Uniunea Europeana si statele sale membre, in timp ce unii indicatori sunt prevazuti pentru alte tari, cum ar fi membrii AELS, tarile candidate la Uniunea Europeana, Japonia sau Statele Unite ale Americii. Cartea de buzunar trateaza urmatoarele domenii: economie si finante, populatia, sanatatea, educatia si formarea profesionala, piata fortei de munca, conditiile de viata si protectia sociala; industrie, comert si servicii, agricultura, silvicultura si pescuit; comert international, transport, mediul, energie, stiinta si tehnologie. Aceasta carte de buzunar, care prezinta un set al  celor mai populare informatii in cifre gasite in Europa - anuarul Eurostat, poate fi privit ca o introducere in statisticile europene si se ofera ca ghid pentru a gama larga de date primare disponibile pe website-ul Eurostat.

 Strategia de securitate interna a Uniunii Europene:Catre un model european de securitate.- Luxemburg,  2010.-  31 p.









Educatie dintr-o privire: lansarea raportului privind tendintele de educatie in Europa si in intreaga lume
"Educatia at a Glance" 2011, raport, care se aduna date statistice comparabile cu privire la accesul la educatie, investitiile in educatie, raporturile elev-profesor, ore de predare  si ratele de absolvire, va fi lansat la Bruxelles, la 13 septembrie, la un eveniment comun organizat de catre Comisia Europeana si Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD). Raportul acopera 34 de tari OECD (inclusiv toate statele membre ale UE, cu exceptia Bulgariei, Ciprului, Maltei, Letoniei, Lituaniei si Romaniei), precum si alte tari, precum Brazilia si China. Compilat anual de catre OCDE, precum si bazandu-se pe datele colectate in comun cu Eurostat si Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie Stiinta si Cultura (UNESCO), raportul ofera  factorilor de decizie UE o baza solida pentru politicile lor de imbunatatire a educatiei in Europa. 



Scurta prezentare generala a programului Tempus IV 2007-2013: In atentia si pentru informarea viitorilor candidati si beneficiari .- Luxemburg, 2010.- 24p.









Vezi de asemenea:

UE: Publicaţii recente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti