Faceți căutări pe acest blog

UE: e-publicatii recente

descarcati


Raport general privind activitatea Uniunii Europene 2013/Comisia Europeană,DG Comunicare. - 2014. - 231 p.

Doriţi să aflaţi care a fost activitatea Uniunii Europene în 2013? Ce decizii a luat UE pentru a contracara criza financiară şi economică? Ce măsuri s-au luat pentru a contribui la stimularea creşterii şi la menţinerea şi crearea locurilor de muncă?

În ce măsură au beneficiat cetăţenii europeni de acţiunile UE? Care a fost contribuţia UE pe plan internaţional?

Raportul general privind activitatea UE în 2013 vă oferă răspunsurile la toate aceste întrebări, alături de alte informații utile.



descarcati
O Europă, o monedă : Drumul către euro . - 2014. - 20 p.

1 ianuarie 1999 a fost o dată istorică. Atunci s-a instituit o uniune monetară între unsprezece state ale Uniunii Europene, având o singură monedă: euro. Bancnotele și monedele euro au fost puse în circulație la 1 ianuarie 2002. Dar ideea unei monede unice a Europei a apărut de multă vreme, încă de la înființarea Uniunii Europene. La cincizeci de ani de la Tratatul de la Roma, care a pus bazele Uniunii Europene de astăzi, și grație unei reforme cuprinzătoare a Uniunii economice și monetare, euro reprezintă cel mai vizibil simbol al integrării europene 










DESCARCATI
Scurt ghid despre euro/ Comisia Europeană, Direcţia Generală Afaceri Economice şi Financiare . -  Luxemburg, 2013. - 9 p.












descărcaţi
Uniunea Europeană în date și cifre/ Secretariatul General al Consiliului - Luxemburg: O fciul pentru Publica ii al Uniunii Europene, 2014. - 75 p.
O compilație practică de informații esențiale despre Uniunea Europeană, despre statele membre ale Uniunii Europene și despre țările candidate. Conține o descriere a formelor de guvernământ, numerele privind populația, limbile oficiale, site-urile guvernelor și alte date utile despre fiecare țară.






descarcati

Consiliul European în 2013/ Consiliul Uniunii Europene,. - 2014. - 78 p.


În această broşură, a patra din serie, preşedintele Herman Van Rompuy oferă perspectiva personală asupra activităţilor instituţiei şi asupra evenimentelor care au marcat anul 2013. Broşura include şi toate concluziile, declaraţiile şi rapoartele Consiliului European din 2013






Mişcări energetice şi schimburi de alimentare: politica externă a UE şi domeniul securităţii energetice globale=
Energy moves and power shifts: EU foreign policy and global energy security./ ISSUE  - 2014. - 99 p.
Acest raport isi propune o evaluare a tendințelor energetice mondiale și prezintă concluziile pentru prioritățile politiciile externe de securitate energetică  ale UE, ținând cont de faptul că alegerile energetice mixte, strategiile de aprovizionare și politica externă rămân prerogative naționale. 
Descarcati (eng) Rezumat (rom)
 
 Preferintele turistice ale europenilor = Preferences of Europeans towards tourism : Flash Eurobarometer 392  - 2014. - 280 p.
  • Experiente de vacanta 2013
  • Destinatii alese pentru 2014
Rezumat
Descărcaţi




 

 

descarcati
Politica de Internet și Guvernarea Internetului: Rolul Europei în definirea viitorului Guvernării Internetului. . - 2014. - 12 p.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti