Faceți căutări pe acest blog

Seminar regional de promovare a accesului la sursele de informare europeană



În cadrul Zilelor Europei în Republica Moldova, la 25 mai 2013, la Bălţi s-a desfăşurat seminarul  „Surse de informare europeană”, organizat de Centrul de Resurse „Dialog-Pro” în cooperare cu Centrul Interactiv „Pro-Europa” de la  Bălţi.

Seminarul a fost găzduit de Universitatea de Stat "Alecu Russo" din Bălţi. Participanţii, cadre didactice şi studenţi, reprezentanţi ai  ONGurilor şi bibliotecilor publice, jurnalişti au fost informaţi despre importanţa aprofundărilor cunoştinţelor despre organismele europene şi parcursul european al Moldovei

În cadrul seminarelor cei prezenţi au aflat despre posibilităţile de căutare a informaţiei pe Portalul “Moldova Europeană” şi pe Portalul de bloguri al Centrului Pro-European de la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova. Dna Lilia Snegureac, Preşedintele de onoare al Centrului de Resurse “Dialog-Pro”, expert în informare europeană, a oferit detalii despre portalul informaţional “Moldova Europeană”, care oferă acces la informaţii cu privire la cele două structuri europene fundamentale: Consiliul Europei şi Uniunea Europeană. De asemenea, acest Portal  reflectă zi de zi parcursul european al Moldovei.

Specialiştii în informare europeană de la CPESC al BNRM, au explicat cum poate fi găsită informaţia cu tematică europeană, ce oportunităţi oferă Portalurile CoE şi UE, dar şi Portalul “Moldova Europeană şi Portalul de bloguri al CPESC. Participanţii au aflat ce fel de informaţie este disponibilă, cum poate fi accesată şi la ce poate servi. Au fost prezentate detalii cu privire la noul site al Curţii Europene a Dreptuilor Omului, lansat recent, baza de date HUDOC, care în anul curent s-a dezvoltat considerabil datorită proiectului de traducere a jurisprudenţei şi a altor documente CEDO în limbile neoficiale, inclusiv în limba română.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti