Faceți căutări pe acest blog

Zilele Europene ale Patrimoniului 2019: „Artă și divertisment”: Expoziție de carte din colecțiile CPESC


Centrul Pro-European de Servicii şi Comunicare vă invită, în perioada 16 august – 16 octombrie 2019 să vizionaţi expoziţia de carte din colecţiile CPESC organizată în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului. Tema din acest an este consacrată “Artei şi divertismentului” din Europa. Această tematică pune în evidență potențialul enorm al varietăţilor forme de artă și divertisment pentru a uni artiști, spectatori și participanți la un mozaic cultural frumos, dar și încurajează participarea societății la protejarea și salvgardarea patrimoniului cultural. 


Prima parte a expoziţei cuprinde documente, rapoarte, cărții, e - publicații privind politica europeană în domeniul patrimoniului cultural care oferă analiza activitaţilor şi realizărilor europene, îndrumări şi bune practici care pun în valoare cunoștințele și experiența Consiliului Europei şi UE.




Unele resurse CPESC, aşa precum sunt unele baze de date şi e-publicaţii privind patrimoniul cultural sunt prezentate sub o formă de listă cu QR coduri


A 2 parte a expoziţiei este dedicată artei, şi anume expoziţiilor de artă ale Consiliului Europei



http://cpescmdlib.blogspot.com/2013/04/colectii-h22-expozitiile-de-arta-ale.html

Seria de expoziții de artă a Consiliului Europei au fost initiate începând cu anul 1954 cu scopul de a augmenta cunoașterea și aprecierea artei europene ca una dintre cele mai înalte expresii ale culturii și valorilor comune ale Europei. Peste aproape jumătate de secol, seria de expoziţii a reușit ilustrarea celor mai mari epoci şi a contribuțiilor marilor personalități care au lăsat o amprentă indelebilă la vremea lor.

Expozițiile de artă ale Consiliului Europei ilustrează marile mișcări istorice, figuri și evenimente care au marcat istoria artei europene: mesajul lor principal fiind Europa și unitatea sa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cautare in

Traduceti